Beneficiile uleiului din semințe de in

20 Martie 2017 Oana Hîncu Stil de viaţă
 

Acest ulei se obține prin presarea la rece a semințelor de in, păstrându-se astfel intacte toate substanțele active.

Cei mai importanți nutrienți ai acestui ulei sunt acizii grași esențial Omega-3, Omega-6 și Omega-9. Pe lângă aceștia, uleiul conține și lectitină, fitoestrogeni și antioxidanți, conferindu-i acestuia proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, antibacteriene, cardioprotectoare, antiparazitare, antivirale, anticancerigene etc.

Se consumă cel mult o lingură, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înaintea meselor principale, ca atare sau încorporat în salate, sosuri etc.

Acest ulei redă stălucirea pielii, stimulează sinteza colagenului, susține activitatea creierului și este recomandat în caz de:

  • cădere a părului
  • păr uscat, deshidratat și deteriorat
  • nivel crescut de colesterol
  • constipație
  • imunitate scăzută
  • psoriazis
  • eczeme
  • arsuri
  • cancer de piele, de prostată, de colon, de sân, de plămâni și rectal
  • astm
  • bronșită
  • emfizem
  • pleurezie
  • infertilitate masculină și feminină
  • menopauză
  • dureri menstruale
  • aritmie cardiacă
  • tumori
  • ulcer gastric
  • ulcer duodenal
  • ADHD
  • depresie
  • schizofrenie
  • tulburări bipolare
  • scleroză în plăci
  • acnee
  • reumatism
  • artrită reumatoidă
  • boala Chron
  • arsuri
  • migrene
  • anorexie
  • osteoartrită
  • infarct miocardic
  • infecții fungice, virale și bacteriene
  • obezitate
  • osteoporoză
  • mătreață
  • artrită
  • cancer
  • nivel crescut de glicemie
  • ateroscleroză
  • hipertensiune.

Acest ulei nu poate fi consumat de către femeile însărcinate.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie