Caisele și pielea sănătoasă

Bogate în vitamina A și C, caisele ar trebui să fie nelipsite din dieta de vară, mai ales că acestea ne protejează pielea de acțiunile dăunătoare ale soarelui.

Vă prezentăm astăzi câteva metode de a folosi caisele pentru a vă hrăni, hidrata și exfolia ușor pielea:

  • Luați o jumătate de caisă bine coaptă, zemoasă și masați-vă ușor pielea curată a feței, gâtului și decolteului. Lăsați să se usuce în mod natural, după care repetați procedeul. Clătiți apoi pielea cu apă călduță. Repetați procesul de 2 ori pe zi. Această metodă este eficientă și pentru persoanele care suferă de acnee sau au tenul congestionat din cauza căldurii și transpirației excesive.
  • Persoanele care au tenul afectat de căldura excesivă, au tenul tern, ridat, uscat sau foarte deshidratat pot face următoarea mască: trei caise foarte coapte se omogenizează cu o lingură de smântână de casă și o lingură cu miere de albine. Această pastă se aplică pe pielea curată cu ajutorul unei pensule. Se lasă să acționeze timp de 20-30 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduță.
  • Omogenizați un morcov tânăr fiert cu o caisă foarte coaptă, o linguriță cu iaurt, una cu suc de lămâie și una cu miere de albine. Această pastă se aplică pe pielea curată cu ajutorul unei pensule. Se lasă să acționeze timp de 15-20 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduță.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie