Ceaiul de mentă și beneficiile sale

Cu o aromă revigorantă, tonică, menta este printre preferata multora dintre noi în zilele răcoroase sau caniculare, aceasta fiind o plantă versatilă, care poate fi utilizată în multiple preparate. Ceaiul se poate consuma atât cald, cât și rece, fără a-i fi diminuate beneficiile.

Bogată în uleiuri volatile, polifenoli, antioxidanți și taninuri, menta are proprietăți antifermentative, dezinfectante, antiemetice, antioxidante, spasmolitice, antiseptice, analgezice, decongestionante la nivelul căilor respiratorii și anticancerigene.

Ceaiul se prepară prin infuzarea a 2 lingurițe cu vârf cu plantă uscată și mărunțită sau din 2 linguri cu frunze proaspete. Vasul se acoperă și se lasă pentru 5-7 minute, după care se strecoară și se consumă până la 4 căni pe zi.

Ceaiul este recomandat în caz de:

  • balonare
  • oboseală
  • stres
  • epuizare
  • suprasolicitare intelectuală
  • tulburări gastro-intestinale
  • toxiinfecție alimentară
  • sinuzită
  • gripă
  • astm
  • bronșită
  • ulcer gastric
  • infecții urinare
  • infecții ale tractului digestiv
  • gastrită hiperacidă
  • sindromul colonului iritabil
  • colon spastic
  • indigestie
  • dispepsie
  • cistită
  • nefrită
  • pielonefrită
  • greață
  • vomă
  • sughiț
  • infecții cu Helicobacter Pylori
  • febră
  • răceală
  • migrene
  • dureri de cap
  • micoze
  • tuberculoză
  • mâncărimi ale pielii
  • arsuri ușoare.

În plus:

  • previne helena
  • protejează gingiile
  • scade riscul apariției cancerului pulmonar, mamar, hepatic, pancreatic, de piele și de colon.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie