Ceaiuri pentru combaterea indigestiei

Indigestia poate apărea nu doar în urma ingerării alimentelor alterate, dar și a celor foarte picante, reci sau fierbinți.

Pentru a combate simptomele neplăcute și a normaliza digestia, vă propunem astăzi trei ceaiuri aromate.

  1. Ceaiul de ghimbir - combate balonarea, stimulează digestia, facilitează absorbția nutrienților și calmează durerile de burtă.
  2. Ceaiul de mentă - are efecte antispasmodice, fiind astfel recomandat pentru a asigura buna funcționare a sistemului digestiv, dar și pentru eliminarea crampelor stomacale.
  3. Ceaiul de fenicul - are proprietăți antiseptice, carminative, sedative, galactogoge, crește diureza, are efect puternic depurativ și antiseptic al tractului digestiv. Se utilizează în cazul balonărilor abdominale.

Ceaiul se prepară prin infuzarea pentru 4 minute a unei lingurițe de plantă uscată într-o cană cu apă fierbinte. Se strecoară și se bea neîndulcit, cu înghițituri mici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește alte articole despre: indigestie, remediu natural, ghimbir, mentă, fenicul

De la același autor

Ultimele din categorie