Cum preparăm un remediu cu efect antibiotic?

Odată cu venirea sezonului rece, suntem predispuși la bolile sezoniere precum răceala, bronșita sau gripa.

Pentru a ne întări sistemul imunitar și a-i da organismului resursele necesare pentru a lupta singur cu bolile, vă propunem astăzi un remediu natural, pentru care aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un cățel de usturoi zdrobit
  • 2 lingurițe cu miere de albine
  • 2 lingurițe cu pulbere de ghimbir
  • jumătate de linguriță cu pulbere de ardei iute
  • jumătate de linguriță cu pulbere de scorțișoară
  • 100 ml de suc proaspăt de lămâie.

Puneți toate ingredientele într-un bol de sticlă și omogenizați-le, după care lăsați bolul să stea pentru 3 ore, la temperatura camerei.

După scurgerea celor 3 ore, mutați siropul într-un borcan de sticlă, închideți-l ermetic și păstrați-l la frigider.

Se administrează câte o lingură de sirop, în fiecare dimineață, pe stomacul gol, în scop preventiv.

Dacă răceala deja și-a făcut cunoscută prezența, luați câte o lingură de sirop, de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale, pe stomacul gol.

Deoarece acest produs conține usturoi, vă recomandăm să citiți și articolul nostru referitor la contraindicațiile și interacțiunile medicamentoase pe care le are usturoiul. Textul îl puteți găsi aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie