Cum prevenim apariția gingivitei

Gingivita sau inflamația gingiilor este principala cauză a apariției paradontozei, boală care poate duce la pierderea danturii.

Pentru a preveni apariția acestei boli care poate avea urmări grave, vă propunem astăzi trei remedii naturale.

  1. În 200 ml de apă călduță adăugați sucul unei jumătăți de lămâie. Amestecați și folosiți această soluție pentru a vă clăti gura, așa cum o faceți în mod obișnuit cu apa de gură, de două ori pe zi.
  2. În jumătate de apă călduță adăugați jumătate de linguriță de ulei esențial de cimbru. Amestecați și folosiți această soluție pentru a vă clăti gura, așa cum o faceți în mod obișnuit cu apa de gură, de trei ori pe zi, după fiecare masă.
  3. Într-o cană cu apă călduță puneți 2 linguri cu oțet de mere sau oțet din cidru de mere. Amestecați și folosiți această soluție pentru a vă clăti gura, așa cum o faceți în mod obișnuit cu apa de gură, de două ori pe zi.

De asemenea, aceste preparate combat apariția plăcii dentare, alcalinizează, reduc inflamația și combat halena.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie