Infuzii care tratează gastrita

Gastrita reprezintă inflamarea mucoasei gastrice, cea mai frecventă cauză fiind stresul care se acumulează zi de zi.

Vă propunem astăzi trei infuzii de plante cu efect antiinflamator, calmant, reepitelizant și cicatrizant care, în timp, ameliorează simptomele neplăcute și refac integritatea mucoasei gastrice.

  1. Puneți în 500 ml de apă fierbinte o lingură cu vârf cu rădăcină de brusture uscată și mărunțită. Acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de 12 ore, peste noapte. Strecurați. Infuzia astfel obținută se împarte în patru doze, care se vor consuma cu 20 de minute înainte de masă.
  2. Faceți un amestec din 5 g de frunze de țintaură și 20 g de frunze de mentă, uscate și mărunțite. Puneți în 200 ml de apă clocotită două linguri din acest amestec, acoperiți vasul și lăsați-l la infuzat timp de o jumătate de oră, după care strecurați. Consumați trei căni pe zi, cu jumătate de oră înaintea meselor principale.
  3. Puneți într-o cană o lingură cu vârf cu rădăcină de obligeană tocată mărunt. Turnați 200 ml de apă clocotită, acoperiți vasul și lăsați-l la infuzat timp de 20 de minute. Strecurați. Cantitatea de ceai astfel obținută se împarte în patru doze, care se vor consuma cu jumătate de oră înainte de masă.

Indiferent de varianta pe care o alegeți (le puteți și alterna), o cură durează 21 de zile, după care de face o pauză de 7-10 zile.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie