Leacurile din grădină pentru combaterea balonării

Cel mai adesea, balonarea apare în urma unui tranzit intestinal deficitar. Senzația de disconfort abdominal poate fi eliminată cu câteva remedii naturale.

Vă propunem astăzi trei dintre aceste remedii, respectiv:

  1. păpădia - se poate folosi sub formă de ceai sau tinctură. Ceaiul se prepară din 2 lingurițe cu plantă uscată și mărunțită la o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat 5 minute, după care se strecoară și se consumă 3 căni zilnic, cu 20 de minute înaintea meselor principale. Dacă alegeți să folosiți tinctura, adăugați 30 de picături în jumătate de cană cu apă. Consumați 3 astfel de doze zilnic, cu jumătate de oră înaintea meselor principale. Păpădia stimulează digestia, funcțiile biliare și hepatice și detoxifiază organismul;
  2. măghiranul - este o plantă aromatică care are și proprietăți antiseptice. Acesta se folosește sub formă de ceai, care se prepară astfel: într-o cană cu apă fierbinte puneți o lingură rasă cu plantă uscată și mărunțită. Acoperiți vasul și lăsați-l la infuzat timp de 4-6 minute, după care strecurați și consumați 2-3 căni zilnic, cu 20 de minute înaintea meselor principale. Ceaiul este recomandat și în caz de spasme abdominale, bilă leneșă, gastrită și enterită;
  3. semințele de mărar - au efect laxativ, tonic la nivel biliar, pancreatic și renal. Se pot folosi pentru a prepara ceai sau tinctură. Ceaiul se prepară prin infuzarea unei linguri rase cu semințe zdrobite la o cană cu apă fierbinte. După ce au stat 10 minute, se strecoară și se consumă 2-3 căni zilnic. Tinctura se folosește la fel ca și tinctura de păpădie.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie