Lichiorul din muguri de brad – preparare și beneficii

Știm cu toții ca bradul este utilizat în medicina tradițională de mii de ani, beneficiile pe care acesta le aduce sănătății fiind numeroase.

Pentru a prepara lichiorul din muguri de brad, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 650 g muguri de brad
  • 1.7 litri de vodcă
  • un kilogram de zahăr
  • 6-7 cuișoare
  • 1-2 batoane de scorțișoară.

Zdrobiți mugurii de brad cu ajutorul unui mojar și puneți-i într-un borcan din sticlă. Adăugați cuișoarele și scorțișoara, turnați 600 ml de alcool, închideți ermetic borcanul și lăsați-l la macerat timp de 14 zile, la soare.

După scurgerea celor 14 zile, filtrați amestecul cu ajutorul unui tifon, iar lichidul limpede puneți-l într-un borcan din sticlă curat.

Separat, preparați un sirop din zahăr și restul de alcool. Lăsați să dea fiarbă timp de 2-3 minute amestecând continuu, pentru ca zahărul să se dizolve, apoi lăsați la răcit. Când siropul este complet rece, turnați-l peste maceratul preparat anterior.

Lichiorul se păstrează în recipiente din sticlă închise ermetic, la loc întunecos, rece și uscat.

Se administrează câte 50 ml, de 2-3 ori pe zi, după masă. Lichiorul are efect aperitiv și digestiv, întărește sistemul imunitar, prevenind răceala și gripa.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie