Preparat aromat pentru stimularea memoriei

Perioadele stresante, foarte aglomerate, lipsa de somn, dieta săracă în nutrienți, vârsta sau unele afecțiuni pot afecta funcțiile creierului, slăbindu-le.

Pentru a prepara acest remediu natural, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 lămâi organice
  • 3 linguri cu miere de albine polifloră, de proveniență locală
  • 3 cm de rădăcină de ghimbir
  • 3 lingurițe cu vârf cu pulbere de scorțișoară
  • 125 g de hrean
  • 30 ml de tinctură de propolis.

Faceți o soluție din apă rece și bicarbonat de sodiu în care puneți lămâile și le scufundați timp de 1-2 ore. Spălați apoi lămâile cu un burete de bucătărie curat și clătiți-le în apă rece, după care dați-le prin robotul de bucătărie, cu tot cu coajă.

În piureul de lămâi adăugați hreanul ras mic și ghimbirul ras mic, împreună cu scorțișoara, tinctura de propolis și mierea.

Mixați până obțineți o pastă omogenă, pe care o transferați apoi într-un borcan din sticlă. Acesta se păstrează la frigider, închis ermetic.

Se administrează câte o linguriță de preparat, de trei ori pe zi, cu 20 de minute înaintea meselor principale, timp de 21 de zile. După o pauză de șapte zile, cura se poate relua.

Acest amestec puternic antioxidant contribuie la îmbunătățirea circulației sangvine și susține funcțiile creierului, îmbunătățind memoria.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie