Preparat detoxifiant cu usturoi

Pentru a asigura buna funcționare a organismului, mai ales dacă aveți un ritm de viață alert, care nu vă permite să luați masa la ore fixe, este bine să vă curățați organismul de toxine și totodată să vă întăriți imunitatea.

Pentru a prepara acest remediu natural, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 lămâi organice tocate mărunt, cu tot cu coajă
  • 4 cm de rădăcină de ghimbir ras mic
  • un litru de apă plată
  • 2 căpățâni de usturoi organic
  • 2 lingurițe cu vârf cu pulbere de turmeric.

Puneți într-un blender lămâile și ghimbirul și pasați, până obțineți un amestec omogen.

Separat, puneți apa la fiert, iar când aceasta dă în clocot adăugați pasta de lămâie. Lăsați la fiert, la foc mic, timp de 15 minute, după care trageți vasul de pe foc și lăsați-l la răcit.

Între timp, pisați usturoiul. Când licoarea este complet rece, adăugați usturoiul și turmericul, omogenizați și lăsați să stea timp de jumătate de oră, după care strecurați și păstrați lichidul astfel obținut într-un recipient din sticlă, închis ermetic, la frigider.

Se administrează câte 100-150ml, de 3 ori pe zi, cu câte o oră înaintea meselor principale, timp de 14 zile.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește alte articole despre: usturoi, turmeric, lămâie, ghimbir, detoxifiere, toxine, remediu natural

De la același autor

Ultimele din categorie