Preparat detoxifiant și hipotensiv

Odată cu înaintarea în vârstă sau cu programul de viață dezordonat, procesele organismului încetinesc și astfel pot apărea blocaje.

Pentru a prepara acest remediu, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 100 g de stafide
  • 200 g de zahăr
  • 700 g de sfeclă roșie tocată cubulețe
  • 2 linguri cu făină de secară integrală
  • apă fiartă și răcită.

Într-un borcan de trei litri puneți toate ingredientele solide, după care turnați apă până aproape de gura borcanului.

Acoperiți apoi gura borcanului cu un tifon gros, fixat cu un elastic și lăsați preparatul la fermentat timp de 7 zile, la loc călduros. Se amestecă zilnic cu o lingură de lemn, iar spuma care se formează se îndepărtează.

La finalul perioadei de fermentație, se strecoară amestecul, iar lichidul se păstrează în recipiente din sticlă, închise ermetic, la frigider.

Dacă doriți să vă detoxifiați organismul, administrați câte 3 linguri, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înaintea meselor principale.

Dacă însă suferiți de hipertensiune, ateroscleroză sau doar vreți să scădeți riscul apariției acestora, administrați câte 50 ml, de 3 ori pe zi, timp de 90 de zile, după care faceți o pauză de 90 de zile. Reluați de încă 3 ori, respectând aceeași schemă.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie