Remedii cu plante pentru faringită

Faringita reprezintă inflamarea faringelui ca urmare a unei infecții virale.

Vă propunem astăzi trei remedii naturale pe bază de plante medicinale, care au efect antibiotic, imunostimulator, calmant, cicatrizant, antimicrobian, antiviral, astringent, tonic și grăbesc vindecarea inflamației:

  1. faceți un amestec din părți egale din următoarele plante, uscate și mărunțite: lichen de piatră, echinaceea și rădăcină de brusture. Folosind râșnița de cafea, transformați 5 linguri din acest amestec în pulbere. Păstrați pulberea într-o pungă de hârtie, într-un loc uscat, ferit de lumină. Se administrează câte o linguriță, de 6 ori pe zi, sublingual. Țineți pulberea în gură cel puțin 15 minute, după care înghițiți cu puțină apă, timp de cel puțin 14 zile, cel mult 45 de zile;
  2. luați 5-6 linguri cu plantă uscată de cernețel și transformați-o în pulbere cu ajutorul unei râșnițe de cafea. Se administrează câte o linguriță, de 6 ori pe zi, sublingual. Țineți pulberea în gură cel puțin 15 minute, după care înghițiți cu puțină apă, timp de 14-45 de zile;
  3. luați 3-4 linguri de plantă uscată și mărunțită de rostopască și puneți-le la macerat în jumătate de litru de apă. Lăsați să stea de seara până dimineața, în jur de 8-10 ore, după care se strecoară, iar planta rămasă se fierbe în 500 ml de apă pentru 5 minute, după care se lasă la răcit, apoi se strecoară. În final se amestecă cele două lichide și, într-un pahar cu acest produs, se dizolvă o linguriță de sare marină și se face gargară de 3 ori pe zi, câte 3 minute.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie