Remedii pentru combaterea artrozei

Artroza este o afecțiune progresivă, care afectează preponderent articulațiile gâtului, spatelui, genunchilor, șoldurilor, degetelor de la mâini și de la picioare.

Vă prezentăm astăzi câteva remedii naturale care vă pot ajuta să vă recăpătați mobilitatea articulațiilor afectate de boală și să încetiniți progresul acesteia.

  • În 8-10 litri de apă, fierbeți 3-4 tulpini de roșii cu tot cu frunze pentru o oră, la foc mic, vasul fiind acoperit. Strecurați și turnați apoi fiertura în cadă. Faceți o baie călduță pentru 20 de minute.
  • Faceți o infuzie din 100 g de paie de ovăz, la 5 litri de apă fierbinte. Lăsați vasul acoperit pentru 15-20 de minute, după care strecurați și turnați apa în cadă. Faceți o baie călduță timp de 20 de minute.
  • Puneți într-un vas 50 g de gel de aloe proaspăt recoltat, 60 ml infuzie de rozmarin și 15 g de miere. Încălziți și amestecați până ce mierea se dizolvă complet. Omogenizați în acest amestec călduț argilă verde, până ce obțineți o pastă groasă. Aplicați apoi pasta pe zonele afectate și fixați cu folie alimentară și un fular gros. Lăsați 40-50 de minute, după care clătiți cu apă călduță.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește alte articole despre: remediu natural, artroză, rozmarin, miere, aloe vera, roșii, ovăz

De la același autor

Ultimele din categorie