Sănătate din coji aromate

De cele mai multe ori aruncăm cojile citricelor, fără a ști că ele ascund o mini farmacie, extrem de utilă.

Vă prezentăm astăzi doar trei remedii naturale pe baza cojilor de mandarine, ieftine și ușor de preparat acasă. Pentru a utiliza coaja acestor fructe în scop curativ trebuie să folosiți doar coaja fructelor bine coapte, nelovite sau degradate. Acestea se spală foarte bine în mai multe ape reci, după care se pun la uscat, acoperindu-le cu o coală de hârtie curată. Când cojile sunt bine uscate, ele se strâng și se păstrează în pungi de hârtie brune, la loc uscat.

Înainte de a le folosi, acestea se transformă în pulbere, cu ajutorul unui mojar sau al unei râșnițe de cafea. Este bine ca acest pas să se facă doar înainte de a prepara remediul respectiv, pentru că odată transformate în pulbere, substanțele active se degradează mult mai repede.

În cazul în care suferiți de flatulență puteți consuma câte un sfert de linguriță cu pulbere, cu 30 de minute înaintea meselor principale.

Pentru a scăpa de insomnie, neliniște și nervozitate, puneți în trei litri de apă plată clocotită 4-5 linguri de pulbere. Lăsați să dea în 4-5 clocote, după care stingeți focul, acoperiți vasul și lăsați la răcit. Când infuzia este călduță sau rece complet, strecurați și adăugați lichidul limpede în apa de baie călduță, nu fierbinte. Stați în această apă timp de 15-20 de minute, seara, înainte de culcare.

Dacă vreți să vă întăriți sistemul imunitar puteți prepara o tinctură, urmând următoarea rețetă: puneți într-un vas din sticlă patru linguri de pulbere și 500 ml de vodcă. Închideți ermetic recipientul și lăsați-l la macerat timp de 7 zile, la loc ferit de lumină, agitând zilnic de câteva ori. La final se strecoară, iar tinctura astfel obținută se păstrează în recipiente din sticlă, de culoare închisă, la loc răcoros sau la frigider. Se administrează câte 20 de picături, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înaintea meselor principale, timp de 3 săptămâni.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie