Sirop natural pentru scăderea colesterolului

Un nivel ridicat de colesterol este asociat cu bolile de inimă și ateroscleroza, de aceea alimentația trebuie să fie una cât mai echilibrată, fără excese.

Deoarece hipercolesterolemia nu prezintă simptome, această stare este cu atât mai periculoasă cu cât singura modalitate de verificare a nivelelor de colesterol este analiza sângelui.

Pentru persoanele care au fost însă diagnosticate cu această boală, propunem astăzi un remediu natural al cărui rol este echilibrarea nivelului de LDL-Cs (colesterol „rău”).

Pentru prepararea acestuia aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un kilogram de lămâi neceruite;
  • 6 legături generoase de pătrunjel verde;
  • 3 litri de apă plată;
  • un pachețel cu bicarbonat de sodiu.

Spălați bine lămâile cu apă rece, după care puneți-le într-un vas cu apă călduță în care ați dizolvat bicarbonatul de sodiu și lăsați timp de 60 de minute.

Separat, spălați bine pătrunjelul și tocați-l mărunt cu tot cu codițe.

După 60 de minute, scoateți lămâile din apă, clătiți-le sub un jet de apă rece și tocați-le așa întregi, cu tot cu coajă.

Puneți lămâile și pătrunjelul într-un vas și turnați apa, după care lăsați pe foc mic timp de 2-3 ore, până ce obțineți un litru și jumătate de sirop.

Siropul se păstrează la frigider, într-un recipient din sticlă închis ermetic.

Se administrează câte 100 ml în fiecare dimineață, pe stomacul gol, timp de 15 zile, după care se repetă analizele.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie