Tinctura de castane: preparare și administrare

Stil de viaţă

Tinctura de castane: preparare și administrare

    • Tinctura de castane: preparare și administrare
      Tinctura de castane: preparare și administrare

      Tinctura de castane: preparare și administrare

Castanele sunt adesea aruncate, pentru că nu mulți știu beneficiile aduse de acestea.

Pentru a prepara această tinctură, aveți nevoie de doar două ingrediente:

  • 20 g castane sălbatice, uscate și măcinate
  • 100 ml alcool etilic de 70º.

Castanele se culeg cu atenție, să nu fie lovite sau să aibă coaja lucioasă tăiată. Se lasă la macerat timp de 10 de zile, la loc întunecos și răcoros. Recipientul se agită de 3-4 ori pe zi.

La final se filtrează cu ajutorul unui tifon curat, iar tinctura astfel obținută se păstrează la frigider, timp de 6 zile, pentru a se decanta. Se filtrează apoi din nou și se păstrează varianta finală în recipiente din sticlă, de culoare închisă.

Se administrează câte 20-30 de picături, de 3 ori pe zi, diluate în 100 ml de apă, cu jumătate de oră înaintea meselor principale, timp de 21 de zile. La nevoie, cura se poate relua după 7 zile de pauză.

Această tinctură se folosește pentru masarea zonelor afectate de:

  • hemoroizi interni și externi
  • picioare umflate
  • insuficiență venoasă cronică
  • accident vascular cerebral
  • picioare obosite
  • varice.

De asemenea, tinctura poate fi utilizată și sub formă de cataplasme.

Pentru a facilita masajul, adăugați în tinctură câteva picături de ulei de măsline sau de migdale.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: