Tinctura din coajă de castane: preparare și administrare

Stil de viaţă

Tinctura din coajă de castane: preparare și administrare

    • Tinctura din coajă de castane: preparare și administrare
      Tinctura din coajă de castane: preparare și administrare

      Tinctura din coajă de castane: preparare și administrare

Pentru a beneficia din plin de principiile active ale castanelor, tincturile sunt soluția ideală.

Pentru a prepara acest remediu natural, aveți nevoie de:

  • 80 g de coji de castane maronii, bine uscate și mărunțite
  • 400 ml de alcool de 70º.

Puneți ambele ingrediente într-un borcan din sticlă, închideți-l ermetic și lăsați-l la macerat timp de 30 de zile.

Recipientul se agită zilnic, de 2-3 ori.

La final se strecoară, iar tinctura astfel obținută se păstrează în recipiente din sticlă, de culoare închisă.

Se administrează câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, cu 20-30 de minute înaintea meselor principale, diluate în 100 ml de apă, timp de 20 de zile. După o pauză de 7 zile, cura se poate relua.

Remediul este recomandat în caz de:

  • varice
  • ulcer varicos
  • flebite
  • tromboflebite
  • edeme traumatice
  • hemoroizi
  • fisuri anale.

De asemenea, această tinctură poate fi aplicată și extern, ca atare, sau amestecată cu puțin ulei de măsline sau de migdale.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: