Trei comprese pentru tratarea artrozei

Artroza reprezintă o afecțiune a articulațiilor. Are cauză degenerativă, caracterizată de distrugerea cartilajului articular, urmată apoi de modificări ale tuturor structurilor din componența articulației.

Vă propunem astăzi trei remedii naturale care pot încetini progresul bolii și pot scădea intensitatea simptomelor neplăcute.

  1. Într-un termos se adaugă 2 linguri de fructe de măceș, 2 linguri cu frunze de mesteacăn uscate și mărunțite și trei linguri de troscot uscat și mărunțit. Se toarnă 300 ml de apă fierbinte și se lasă peste noapte la infuzat. A doua zi se adaugă 2 lingurițe rase cu sare neiodată. Se închide ermetic termosul și se agită energic până ce sarea se dizolvă complet. Se strecoară apoi amestecul, iar în lichidul astfel obținut se înmoaie o compresă sterilă. Se stoarce excesul și se aplică pe zona dureroasă. Se fixează cu un bandaj elastic sau un fular gros și se lasă să acționeze pentru 2 ore. Se fac până la 4 aplicări zilnic.
  2. Într-un vas puneți o mână cu paie de ovăz și 2 căni cu apă. Puneți vasul pe foc, iar când apa dă în clocot, dați focul la mic, acoperiți vasul și lăsați-l la fiert pentru jumătate de oră. Trageți apoi vasul de pe foc și lăsați-l la răcit. Când apa este călduță, strecurați și folosiți-o pentru aplicarea compreselor pe zonele afectate.
  3. Peste 10 frunze de nuc tinere, întregi, ușor zdrobite se toarnă puțin ulei de măsline presat la rece. Frunzele se pun una deasupra alteia pe o farfurie și se lasă pentru 4 ore, la temperatura camerei. După scurgerea acestui timp, frunzele se aplică pe zonele afectate, câte 3-4 pe fiecare zonă. Se acoperă cu o folie alimentară și se fixează cu un fular gros sau o fașă elastică.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește alte articole despre: remediu natural, artroză, ovăz, nuc, măsline, troscot, mesteacăn, măceșe

De la același autor

Ultimele din categorie