Trei leacuri cu urzici

Plantă perenă des utilizată în gastronomia românească, urzica este bogată în vitaminele A, B2, C, K, clorofilă și mucilagii care tonifică și revigorează orga­nis­mul.

Vă propunem astăzi trei remedii naturale care vă pot ajuta în lupta cu:

  • reumatismul - se consumă câte 500-750ml de suc proaspăt de urzică zilnic, timp de cel puțin 30 de zile consecutiv. Sucul se va prepara cu apă plată și suc proaspăt de lămâie, având astfel efect antiinflamator, depurativ și calmant;
  • anemia - se consumă zilnic câte o salată de urzici, preparată din 2 mâini mari cu urzici tinere, bine spălate și asezonate cu suc de lămâie proaspăt stors și ulei de măsline presat la rece. Se face câte o cură de 14 zile, timp în care se va consuma această salată de 2 ori pe zi;
  • hipertensiunea, afecțiunile cardiovasculare - se consumă urzici sub formă de salată, ceai, smoothie sau supă cremă. Consumul regulat de urzici scade riscul apariției bolilor cardiovasculare, mărește capacitatea de efort și reglează ritmul cardiac.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește alte articole despre: urzici, remediu natural, reumatism, anemie, hipertensiune

De la același autor

Ultimele din categorie