Trei leacuri naturale pentru detoxifiere limfatică

Limfa acționează ca un sistem de colectare al deșeurilor, aceasta fiind responsabilă cu eliminarea toxinelor din organism.

Vă propunem astăzi trei remedii naturale care vor stimula sistemul limfatic, și anume:

  1. în jumătate de litru de alcool de 70º se pun 4 linguri de pelin mărunțit și se lasă la macerat pentru 10 zile, agitând de 4-5 ori pe zi. Se administrează astfel: în prima și cea de-a doua zi de cură se consumă câte o linguriță de macerat cu puțină apă, seara, înainte de culcare, în ziua 3 și 4 de cură, se iau câte 2 lingurițe, până ajungeți să luați câte 7 lingurițe, moment în care se consumă câte 7 lingurițe, o singură dată pe săptămână, pentru un an de zile. Remediul este recomandat și persoanelor care suferă de digestie lentă;
  2. se face un macerat din 4-5 rădăcini și frunze de păpădie tocate mărunt și jumătate de litru de țuică. Produsele se pun într-un recipient din sticlă și se lasă la macerat timp de 7 zile, într-un loc rece și întunecos, agitându-se de 4-5 ori pe zi, după care se strecoară și se păstrează în sticluțe închise la culoare, la frigider. Se administrează câte 25 de picături zilnic, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă, pentru 30 de zile, după care se face pauză 7 zile și se reia de încă 3 ori, după aceeași schemă;
  3. se ia un sfert de linguriță de pulbere de cuișoare, cu puțină apă, astfel: în prima zi, se ia câte o doză de 3 ori pe zi, în a doua zi, câte 2 doze de 3 ori pe zi, iar din cea de-a treia zi, până în ziua 10 de cură se iau câte 3 doze de 3 ori pe zi. După cele 10 zile, se iau 3 doze de 3 ori pe zi o singură dată pe săptămână, pentru un an de zile.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie