Unguent natural pentru tratarea rănilor și a fracturilor

Rănile superficiale și chiar fracturile se pot vindeca mai repede și cu mai puține semne, cu ajutorul remediilor naturale care hrănesc țesutul, stimulând regenerarea.

Pentru a prepara acest unguent, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 căni cu ulei de măsline presat la rece
  • o lingură cu frunze uscate și mărunțite de tătăneasă
  • o lingură cu flori uscate și mărunțite de lavandă
  • o lingură cu flori uscate și mărunțite de gălbenele
  • jumătate de ceașcă cu ceară de albine.

Într-un vas cu fund dublu puneți uleiul de măsline, la foc mic, împreună cu plantele. Lăsați pentru jumătate de oră, amestecând din când în când. După 30 de minute, strecurați amestecul, iar în uleiul aromatizat adăugați ceara topită, amestecând continuu.

Când amestecul este călduț, acesta se transferă în recipiente care se pot închide ermetic. Se vor păstra la loc răcoros și ferit de lumină.

Se folosește acest unguent pentru a masa zonele afectate de 3-4 ori pe zi. Unguentul este recomandat și în cazul arsurilor superficiale, iritațiilor și eczemelor.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie