Strugurii şi afinele scad riscul de a dezvolta diabet de tip 2

Stil de viaţă

Strugurii şi afinele scad riscul de a dezvolta diabet de tip 2

    • Strugurii şi afinele scad riscul de a dezvolta diabet de tip 2
      Strugurii şi afinele scad riscul de a dezvolta diabet de tip 2

      Strugurii şi afinele scad riscul de a dezvolta diabet de tip 2

Consumul constant de struguri şi afine poate reduce riscul de a dezvolta un diabet de tip 2, scrie luni passionsante.be.

După o cercetare de câțiva ani, timp în care câteva echipe de cercetători americani au studiat datele a aproape 200.000 de persoane,specialiștii au ajuns la concluzia că un consum regulat de fructe, în special afine și struguri, pot reduce semnificativ riscul de a dezvolta un diabet de tip 2.

La începutul studiului, nici un participant nu suferea de diabet, de boli cardiovasculare sau de cancer.

În cadrul studiului, la intervale periodice, specialiștii adunau date despre obiceiurile alimentare şi îndeosebi despre consumul de fructe, înregistrându-se simultan şi cazurile de diabet apărute. Ţinându-se seama de stilul de viaţă şi de factorii clasici de risc de diabet, s-a constatat că anumite fructe asigurau un indice de protecţie semnificativ.

Fapt deja știut, acela că trei porţii de fructe consumate pe săptămână scade riscul de diabet şi, indirect, de boli cardiovasculare, cercetătorii au descoperit faptul că acest lucru este îndeosebi valavil în ceea ce priveşte afinele (-26%), strugurii (-12%), prunele (-11%), merele şi perele (-7%), precum şi bananele (-5%). Şi prunele uscate, piersicile, caisele şi portocalele sunt asociate cu o "tendinţă" de reducere a riscului.

Dar nu același lucru este valabil în cazul sucurilor de fructe cumpărate din comerț, Le Quotidien du Medecin menționând că atunci "când cele trei porţii de fructe sunt înlocuite cu suc de fructe în aceeaşi cantitate, riscul creşte cu 8%", cel mai probabil din cauza zaharurilor adăugate - factori de risc - şi printr-o acţiune diferită (în privinţa efectului protector) între fructe şi sucuri, încheie passionsante.be

Citește despre: