Sucul de morcov, cea mai bună sursă de vitamine
Sucul de morcov, stors la mixer din rădăcini proaspete, este cea mai bogată sursă de vitamine naturale şi săruri minerale.
Sucul de morcov, stors la mixer din rădăcini proaspete, este cea mai bogată sursă de vitamine naturale şi săruri minerale. Se consumă suc concentrat sau diluat cu apă (câte 100-300 ml pe zi), de preferat dimineaţa, pe stomacul gol, cu efecte excelente în mineralizarea organismului, mărirea imunităţii naturale şi a rezistenţei la infecţii. Este recomandat la persoane anemice, extenuate, obosite, convalescente, bătrâni, femei gravide, sugari cu diaree şi copii cu tulburări de creştere. Luând câte 100 g pe zi timp de 3 săptămâni, are efecte contra viermilor intestinali, inclusiv teniază.
În timpul repausului alimentar, doza zilnică poate creşte la un litru de suc, având bune calităţi vindecătoare în tratarea bolilor de piept şi rinichi, în mărirea acuităţii vizuale, în refacerea ficatului după hepatită, ciroză şi ascită şi în mărirea secreţiei biliare.
Pentru îmbunătăţirea calităţilor gustative, se amestecă cu puţină smântână proaspătă. În amestec cu lapte dulce este un bun expectorant la bolnavii cu afecţiuni pulmonare, astm bronşic, tuberculoză şi voalarea vocii.
Amestecând 100 ml suc cu 100 g miere se obţine un remediu excelent, cu acţiuni antiseptice, hrănitoare şi cicatrizante, în vindecarea rănilor, eczemelor uscate sau supurânde, infecţiilor externe, afecţiunilor bucale şi leziunilor mucoaselor. Se foloseşte sub formă de gargare (de 2-3 ori pe zi timp de 3-4 minute) sau se aplică comprese şi badijonări în impetigo şi pe tenuri obosite şi ridate, cărora le dă supleţea şi prospeţimea pielii, întârziind apariţia ridurilor.
Frecvent, se consumă amestecat cu suc de ţelină, sfeclă roşie, pătrunjel rădăcini, lămâie, ridichi, andive, varză. Amestecul dintre 300 ml suc de morcovi şi 180 ml suc de spanac este recomandat pentru a trata hipertensiunea arterială, ateroscleroza, diabetul şi diferite afecţiuni ale aparatului digestiv (colite, constipaţie, gastrită hiperacidă), pneumonie şi bronşite, diverse afecţiuni cutanate (acnee, eczeme, furunculoză).
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Trei remedii naturale în caz de faringită
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro