Sulfina reface celulele hepatice lezate

Stil de viaţă

Sulfina reface celulele hepatice lezate

    • Sulfina reface celulele hepatice lezate
      Sulfina reface celulele hepatice lezate

      Sulfina reface celulele hepatice lezate

Tatiana B., Târgu Neamţ: „Ce plante sunt recomandate în tratamentul bolnavilor de hepatită?“

Prof. Constantin Milică: În reţete cu o singură plantă medicinală sunt eficiente infuziile sau decocturile cu multiple acţiuni:

- coada-şoricelului, cu efecte diuretice, coleretice, antispastice şi antiinflamatoare;

- sunătoare cu efecte antiseptice, antispastice, antiinflamatoare şi în dereglarea mobilităţii căilor biliare;

- rostopască, un puternic decongestiv hepatic;

- cicoarea, lavanda şi pufuliţa, eficiente în hepatita cronică evolutivă;

- anghinarea şi sulfina, îndulcite cu miere de albine, au rol în stimularea activităţii secretorii şi în regenerarea celulelor hepatice lezate în hepatită;

- armurariu, bogat în silimarină, are efecte hepatoprotectoare în cazul sechelelor rămase după hepatita cronică, datorită conţinutului de silimarină, care reface ţesuturile lezate;

- isopul, cu rol în blocarea inflamării ficatului şi în favorizarea eliminării apei din ţesuturi;

- cătina albă, cu efecte favorabile, datorită conţinutului ridicat în vitaminele B1, B2, C şi acid folic.

În ultimele decenii au fost elaborate diferite formule combinate, cu mai multe specii. Un prim amestec conţine coada-şoricelului, muşeţel, rostopască, siminoc, cicoare, anghinare, armurariu, păpădie şi cătină albă, în proporţii variate, din care se prepară o infuzie, consumată câte o ceaşcă, cu 10-15 minute înainte de mesele principale.

Alte amestecuri conţin: coada-şoricelului, în combinaţie cu anghinare, sunătoare, sulfină, mentă şi cimbrişor sau în combinaţie cu cicoare şi păpădie (tije) sau cu rostopască, salvie şi fructe de cătină albă, cu bune rezultate în hepatitele complicate, cu afecţiuni de pancreas, vezică biliară şi splină.

Efecte bune are şi tinctura de angelică (câte 10 picături de 3 ori pe zi în ceai de armurariu).

Pe zona hepatogastrică se pun comprese şi cataplasme cu terci din coada-calului şi resturile de plante după strecurarea ceaiurilor şi bitter suedez.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: