Supă cremă de mazăre

Mazărea conține foarte multă vitamina A și C, magneziu, calciu și fier, scade nivelul de colesterol și este foarte sățioasă.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g de mazăre
  • un morcov
  • un sfert de țelină de mărime medie
  • o ceapă mică
  • sare, piper
  • 2 linguri cu smântână
  • o legătură cu mărar verde
  • o mână cu parmezan ras mic
  • 2 linguri cu ulei de măsline.

Într-o tigaie încinsă se pune uleiul se măsline, împreună cu ceapa tocată, morcovul și țelina date pe răzătoarea mare. Se călesc la foc mediu, până când se înmoaie pe jumătate.

Adăugați mazărea și un litru de apă caldă sau supă de legume. Lăsați să fiarbă până când mazărea este moale, moment în care se trage vasul de pe foc și se strecoară. Apa în care au fiert legumele se păstrează.

Pasați legumele cu un blender vertical, adăugând sare și piper după gust. Pentru a subția supa adăugați, atunci când pasați, câte un polonic din supa în care au fiert legumele, până obțineți consistența dorită. Adăugați parmezanul și mixați din nou, pentru a omogeniza amestecul.

Smântâna se poate adăuga în momentul în care legumele se pasează sau puteți adăuga o lingură direct în bolul în care este servită. La fel se poate proceda și cu mărarul tocat mărunt.

*Dacă vreți să preparați această supă cremă în perioadele de post, renunțați la parmezan și smântână și veți obține o masă mai sănătoasă, dar la fel de gustoasă.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie