Tagliatelle cu creveți
Consumate cu moderație, pastele nu sunt un pericol pentru sănătate. Iar dacă le alegeți pe cele integrale, veți beneficia de mai mulți nutrienți și mai multe fibre decât dacă veți consuma paste din făină albă.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 g de tagliatelle, de preferat integrale
- 500 g de roșii cherry
- 1-2 ardei grași, tăiați fâșii subțiri
- 2-3 căței de usturoi
- 500 g de creveți
- sos pesto de pătrunjel (rețeta noastră o găsiți aici)
- sare și piper, după gust
- 3-4 linguri cu ulei de măsline presat la rece
- o lingură cu pastă de tomate cât mai concentrată.
Pastele se pun la fiert în apă cu puțină sare, respectându-se indicațiile de pe ambalaj, după care se pun la scurs într-o strecurătoare.
Într-o tigaie neaderentă se pun 1-2 linguri cu ulei și usturoiul zdrobit.
Căliți puțin usturoiul până își lasă aroma și se rumenește ușor, având grijă să nu-l ardeți. Înlăturați usturoiul din tigaie și puneți creveții. Sotați-i la foc mediu spre iute, timp de 4-5 minute, pe ambele părți, până își schimbă culoarea. Dacă îi lăsați prea mult, vor deveni tari și gumoși.
Transferați creveții pe o farfurie când sunt gata.
În altă tigaie neaderentă puneți 1-2 linguri cu ulei și roșiile cherry întregi. Sotați-le pentru câteva minute, amestecând ocazional, până acestea se înmoaie, dar își păstrează încă forma. Transferați-le pe o farfurie și adăugați în tigaie ardeii grași și un strop de apă. Acoperiți tigaia cu un capac și amestecați ocazional, până ce ardeii se înmoaie.
Adăugați acum pasta de tomate, sare și piper și jumătate de polonic sau un polonic din apa în care au fiert pastele.
Lăsați tigaia neacoperită, la foc iute, până ce sosul scade și este legat.
Adăugați pastele și amestecați cu un clește de bucătărie.
Pastele se servesc calde, alături de câțiva creveți și roșii, stropite cu sos pesto de pătrunjel.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro