Tăiței de orez cu legume
Pentru o masă ușoară de seară sau pentru un prânz luat la pachet, tăițeii de orez sunt ideali, aceștia fiind la fel de gustoși atât calzi, cât și reci.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un morcov mic fiert pe trei sferturi
- jumătate de ardei gras roșu
- jumătate de ardei gras galben
- o porție de tăiței de orez
- o mână cu varză albă
- o linguriță cu semințe de susan
- 1-2 fire de coriandru verde sau pătrunjel verde
- 1-2 cm de ardei iute
- sare, piper, după gust
- 2-3 linguri cu ulei de măsline sau de rapiță presat la rece.
Tăițeii se pun într-un bol, iar peste ei se toarnă apă fierbinte. Se lasă conform instrucțiunilor de pe ambalaj la infuzat (aproximativ 5 minute), după care se scurg.
Morcovul se taie rondele, varza se taie fâșii subțiri sau cuburi, ardeii se taie fâșii cât mai subțiri, iar ardeiul iute se taie rondele subțiri.
Într-o tigaie neaderentă puneți uleiul și legumele și sotați-le pentru 5-10 minute, la foc mediu, până când se înmoaie aproape de tot.
Asezonați legumele cu sare și piper și transferați-le într-un bol.
Adăugați tăițeii, coriandrul sau pătrunjelul tocat mărunt, amestecați bine și serviți mâncarea ca atare, sau stropită cu suc de lămâie proaspăt stors.
Poftă bună!
Cum să ne hrănim sănătos și echilibrat în post? Sfaturi de la un specialist în nutriție
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro