Tăiței de orez cu legume

Stil de viaţă

Tăiței de orez cu legume

Pentru o masă ușoară de seară sau pentru un prânz luat la pachet, tăițeii de orez sunt ideali, aceștia fiind la fel de gustoși atât calzi, cât și reci.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un morcov mic fiert pe trei sferturi
  • jumătate de ardei gras roșu
  • jumătate de ardei gras galben
  • o porție de tăiței de orez
  • o mână cu varză albă 
  • o linguriță cu semințe de susan
  • 1-2 fire de coriandru verde sau pătrunjel verde
  • 1-2 cm de ardei iute
  • sare, piper, după gust
  • 2-3 linguri cu ulei de măsline sau de rapiță presat la rece.

Tăițeii se pun într-un bol, iar peste ei se toarnă apă fierbinte. Se lasă conform instrucțiunilor de pe ambalaj la infuzat (aproximativ 5 minute), după care se scurg.

Morcovul se taie rondele, varza se taie fâșii subțiri sau cuburi, ardeii se taie fâșii cât mai subțiri, iar ardeiul iute se taie rondele subțiri.

Într-o tigaie neaderentă puneți uleiul și legumele și sotați-le pentru 5-10 minute, la foc mediu, până când se înmoaie aproape de tot.

Asezonați legumele cu sare și piper și transferați-le într-un bol.

Adăugați tăițeii, coriandrul sau pătrunjelul tocat mărunt, amestecați bine și serviți mâncarea ca atare, sau stropită cu suc de lămâie proaspăt stors.

Poftă bună!

Citește despre: