Tăiței de orez cu legume
Pentru o masă ușoară de seară sau pentru un prânz luat la pachet, tăițeii de orez sunt ideali, aceștia fiind la fel de gustoși atât calzi, cât și reci.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un morcov mic fiert pe trei sferturi
- jumătate de ardei gras roșu
- jumătate de ardei gras galben
- o porție de tăiței de orez
- o mână cu varză albă
- o linguriță cu semințe de susan
- 1-2 fire de coriandru verde sau pătrunjel verde
- 1-2 cm de ardei iute
- sare, piper, după gust
- 2-3 linguri cu ulei de măsline sau de rapiță presat la rece.
Tăițeii se pun într-un bol, iar peste ei se toarnă apă fierbinte. Se lasă conform instrucțiunilor de pe ambalaj la infuzat (aproximativ 5 minute), după care se scurg.
Morcovul se taie rondele, varza se taie fâșii subțiri sau cuburi, ardeii se taie fâșii cât mai subțiri, iar ardeiul iute se taie rondele subțiri.
Într-o tigaie neaderentă puneți uleiul și legumele și sotați-le pentru 5-10 minute, la foc mediu, până când se înmoaie aproape de tot.
Asezonați legumele cu sare și piper și transferați-le într-un bol.
Adăugați tăițeii, coriandrul sau pătrunjelul tocat mărunt, amestecați bine și serviți mâncarea ca atare, sau stropită cu suc de lămâie proaspăt stors.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro