Supă rapidă cu tăiței de orez

Stil de viaţă

Supă rapidă cu tăiței de orez

Supele sunt, în general, foarte ușor de preparat, legumele fiind baza acestora, motiv pentru care sunt și foarte sănătoase.

Pentru a prepara această rețetă, potrivită și pentru persoanele care au intoleranță la gluten, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un ardei gras roșu tăiat felii
  • un ardei gras verde tăiat felii
  • un morcov mare tăiat fâșii cu un cuțit de curățat legumele
  • 2 mâini cu ciuperci feliate
  • sare și piper
  • 1,5-2 l de supă de pui
  • 2-3 cartofi tăiați cuburi (opțional)
  • o legătură cu pătrunjel verde tocat mărunt
  • o ceapă tăiată solzișori.

Puneți supa de pui la fiert, iar când aceasta dă în clocot, adăugați legumele, acoperiți vasul și lăsați să fiabă, la foc mic spre mediu, până ce cartofii sunt bine fierți, iar furculița intră ușor în ei. Se asezonează cu sare și piper, se mai dă într-un clocot și se trage de pe foc.

Se adaugă pătrunjelul și se amestecă. Într-un bol sau o farfurie adâncă se pune o porție de tăiței de orez, se toarnă supă deasupa și se lasă să stea pentru 5-10 minute.

Poftă bună!

Citește despre: