Tinctura de castane cu coajă: preparare și administrare

Stil de viaţă

Tinctura de castane cu coajă: preparare și administrare

    • Tinctura de castane cu coajă: preparare și administrare
      Tinctura de castane cu coajă: preparare și administrare

      Tinctura de castane cu coajă: preparare și administrare

Prepararea tincturilor nu este dificilă, procesul acesta putând fi urmat de oricine, în propria-i bucătărie.

Pentru a prepara această tinctură, aveți nevoie de:

  • 250 g de castane cu tot cu coaja maronie, tăiate grosier
  • un litru de alcool de 40º.

Puneți ambele ingrediente într-un borcan din sticlă. Închideți-l ermetic și lăsați-l la macerat timp de 14 zile, la loc ferit de lumină.

Agitați zilnic recipientul, de 2-3 ori.

La final se strecoară, iar tinctura astfel obținută se păstrează în recipiente din sticlă, de culoare închisă.

Intern, se administrează câte 15 picături pe zi, în caz de:

  • tromboze
  • varice.

Extern, această tinctură se folosește pentru a frecționa zonele afectate de artroze, varice și flebite.

Tot extern, tinctura se folosește pentru tratarea afecțiunilor hemoroidale și a fisurilor anale. În acest caz, tinctura se amestecă cu puțin ulei de măsline sau migdale și se folosește ca unguent.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: