Tocăniță cu ciuperci de post

Stil de viaţă

Tocăniță cu ciuperci de post

Ciupercile sunt o foarte bună sursă de proteine, calciu, vitaminele C, D și magneziu.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg de ciuperci champinion
  • o ceapă mare
  • un ardei gras roșu
  • o conservă de 400 g de roșii tocate
  • un morcov
  • sare, piper, după gust
  • o legătură de pătrunjel verde
  • 2 linguri cu ulei.

Ceapa se toacă solzișori și se pune la călit într-o tigaie neaderentă împreună cu uleiul.

Asezonați-o cu sare și adăugați o ceșcuță cu apă. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați ceapa până se înmoaie pe jumătate, la foc mic.

Adăugați morcovul tocat cubulețe mărunte sau dat pe răzătoarea mare, amestecați și, dacă mai este nevoie, adăugați un strop de apă.

Când morcovul este bine pătruns, adăugați ciupercile feliate subțire și ardeiul gras tocat fâșii subțiri. Amestecați și, iarăși, dacă este nevoie, adăugați un pic de apă.

Când ardeiul este bine făcut, adăugați roșiile și mai lăsați la fiert 5-10 minute, amestecând ocazional, adăugând puțină apă, la nevoie.

La final potriviți gustul de sare și piper, adăugați pătrunjelul tocat mărunt, amestecați și serviți mâncarea caldă, alături de mămăligă sau 1-2 felii de pâine prăjită.

Poftă bună!

Citește despre: