Omletă cu ciuperci și bacon
Fiind cea mai consistentă masă a zilei, micul-dejun nu trebuie sărit, chiar dacă avem puțin timp la dispoziție pentru a-l prepara.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 felii de bacon tăiate fâșii subțiri sau cubulețe
- 2 ouă bătute
- o lingură cu brânză sărată (feta, telemea etc.)
- 2 linguri cu porumb dulce
- un fir de ceapă verde tocat rondele subțiri
- 3-4 ciuperci brune tăiate felii cât mai subțiri
- o lingură cu ulei de rapiță presat la rece
- sare și piper, după gust.
Într-o tigaie neaderentă puneți baconul și rumeniți-l.
Adăugați apoi ciupercile și sotați-le până când apa lăsată se evaporă complet și ciupercile se rumenesc.
Adăugați apoi ceapa verde, porumbul, brânza și ouăle bătute. Asezonați cu sare și piper și amestecați ușor.
Când partea de jos a omletei se coagulează, se întoarce ca o clătită și se mai lasă pe foc câteva secunde.
Omleta se consumă caldă, ideal, la micul-dejun.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro