Tocăniță de ciuperci cu smântână

Stil de viaţă

Tocăniță de ciuperci cu smântână

    • Tocăniță de ciuperci cu smântână
      Tocăniță de ciuperci cu smântână

      Tocăniță de ciuperci cu smântână

Pline de proteine ușor asimilabile, ciupercile sunt printre cele mai hrănitoare alimente pe care ni le-a dat natura, fiind, totodată, și extrem de gustoase.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o ceapă mare tocată mărunt
  • 1 kg de ciuperci brune cât mai mici sau hribi, gălbiori
  • sare și piper, după gust
  • 600-700 ml de smântână 28-30% grăsime
  • o linguriță cu amidon alimentar
  • o legătură generoasă cu pătrunjel verde tocat mărunt
  • 3 linguri cu ulei de măsline sau de rapiță presat la rece.

Dacă nu găsiți ciuperci brune mici, cele mai mărișoare se taie felii subțiri. Hribii se taie cubulețe, iar gălbiorii se lasă întregi.

Într-o tigaie neaderentă încinsă se pune uleiul și ceapa, se dă focul la mediu și se călește ceapa până se înmoaie puțin.

Se adaugă ciupercile și un strop de sare, se amestecă și se acoperă tigaia cu un capac.

Se lasă vasul acoperit până când ciupercile își lasă apa, după care se îndepărtează capacul și se amestecă ocazional, până când toată apa se evaporă.

Între timp, amestecați amidonul cu smântâna.

Luați 3-4 linguri cu ciuperci fierbinți și puneți-le în smântână. Amestecați și turnați acest amestec înapoi în tigaie.

Asezonați cu sare și piper și mai lăsați să dea în câteva clocote, la foc mic-spre mediu. Amestecați ceva mai des pentru ca smântâna să nu se prindă și să se ardă.

Când sosul se îngroașă puțin, puteți stinge focul și adăuga pătrunjelul.

Tocănița se servește caldă, alături de mămăligă aburindă. Merge bine și un strop de mujdei.

Poftă bună!

Citește despre: