Tocăniță de ficăței

Stil de viaţă

Tocăniță de ficăței

Bogat în fier, fosfor, seleniu, vitamina A, vitamine din complexul B și proteine, ficatul de pui este ideal să se regăsească în diata săptămânală a fiecăruia dintre noi.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg de ficat
  • 2 cepe de mărime medie tăiate solzișori
  • un morcov dat pe răzătoarea mare
  • un ardei gras roșu tăiat fâșii
  • 2 căței de usturoi tăiați rondele subțiri
  • o legătură cu pătrunjel verde
  • o legătură cu mărar
  • 50 ml de vin alb
  • 2 roșii de grădină bine coapte, mari, tăiate cuburi sau o conservă de roșii tocate, în suc propriu
  • cimbru, foi de dafin, ardei iute, sare și piper după gust.

Într-o tigaie neaderentă puneți 2-3 linguri de ulei de rapiță presat la rece și ceapa. Lăsați-o la călit până când se înmoaie, moment în care adăugați morcovul, usturoiul, ardeiul iute și ardeiul gras. Amestecați bine, adăugați puțină apă și lăsați pe foc până ce legumele se înmoaie.

Adăugați apoi roșiile, dafinul și cimbrul și lăsați pe foc încă 3-4 minute, după care adăugați ficățeii și vinul și lăsați pe foc aproximativ 15 minute.

Asezonați cu sare și piper, adăugați verdeața tocată mărunt și trageți vasul de pe foc.

Tocănița se servește caldă, alături de o mămăliguță aburindă.

Poftă bună!

Citește despre: