Tortellini cu sos de smântână și pancetta
Extrem de gustoase și sățioase, pastele sunt un răsfăț de care este bine să nu abuzăm pentru a ne păstra sănătatea și a nu acumula kilograme în plus.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 400 g de tortellini
- 200-300 g de pancetta sau bacon de calitate superioară
- 300-400 g de smântână 20-25% grăsime
- o linguriță rasă cu amidon alimentar
- sare și piper alb
- o ceapă mică
- o lingură cu ulei de măsline
- trei sferturi de ceașcă cu parmezan ras mic sau orice altă brânză tare (poate fi și o bucată de cașcaval mai uscat).
Pastele se fierb în apă cu sare, respectându-se instrucțiunile de pe ambalaj, după care se transferă într-o strecurătoare și se lasă la scurs.
Într-o tigaie neaderentă se pune uleiul și ceapa tocată cât mai mărunt și se călește până când ceapa se înmoaie.
Se adaugă pancetta sau baconul tăiate bucățele și se călește până când devine ușor crocant. Se scurge excesul de grăsime din tigaie.
Separat, smântâna se amestecă cu amidonul, se adaugă 2-3 linguri din amestecul din tigaie, se amestecă, după care se toarnă în tigaie.
Se dă focul la mic spre mediu și se lasă să dea în câteva clocote, după care se adaugă pastele, două treimi din canitatea de parmezan, se asezonează cu sare și piper, se trage vasul de pe foc, se acoperă cu un capac și se lasă aproximativ 10-15 minute pentru a se întrepătrunde toate aromele.
Se servesc calde, presărate cu parmezan și/sau roșii tocate.
*Cantitate pentru 4 porții.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro