Trei alimente care combat arsurile la stomac
Cel mai adesea, arsurile la stomac apar atunci când avem o dietă bogată în grăsimi nesănătoase, oțet, condimente, băuturi carbogazoase ori alcoolice sau când avem o alimentație dezechilibrată, săracă în nutrienți.
Vă propunem astăzi trei alimente care pot scădea intensitatea acestor dureri, furnizând, totodată, nutrienți esențiali organismului.
- Ghimbirul - are proprietăți antivirale, antiinflamatorii, digestive, antiastmatice, antibalonare, antioxidante, tonice, tonifiante la nivel gastric. Stimulează imunitatea și susține scăderea în greutate. Se poate consuma ca atare, ras mic în salate, sosuri sau sub formă de ceai.
- Migdalele - conțin ulei care formează un strat protector asupra mucoasei gastrice, stimulează digestia, metabolismul, au efect antiinflamator, energizant, tonic, reglează tensiunea arterială și reduc pofta de mâncare, 8-10 bucăți crude fiind suficiente.
- Fulgii de ovăz - scad nivelul de colesterol de tip LDL, previn apariția bolilor cardiovasculare, a diabetului de tip 2, energizează organismul și calmează durerile provocate de arsurile la stomac.
Pe lângă acestea, încercați să introduceți în dieta zilnică alimente bogate în fibre, legume proaspete, cât mai puțin procesate termic și fructe.
De asemenea, ultima masă a zilei trebuie să fie cu cel puțin 3 ore înainte de culcare.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro