Trei alimente care combat durerile de cap

Stil de viaţă

Trei alimente care combat durerile de cap

    • Trei alimente care combat durerile de cap
      Trei alimente care combat durerile de cap

      Trei alimente care combat durerile de cap

Până în prezent s-au identificat peste 300 de tipuri de durere de cap, dintre care doar aproximativ 10% au o cauză cunoscută.

Pentru a combate durerile de cap fără a apela din prima la medicamente, vă recomandăm următoarele alimente.

  1. Spanacul - este bogat în vitaminele A, B2, B6, B9, B12, C și E, calciu, fier, magneziu și antioxidanți. Favorizează oxigenarea la nivel celular, fapt care duce la scăderea intensității durerilor de cap. Alte alimente bogate în B2 la care puteți apela sunt migdalele, cerealele integrale, ciupercile, orezul negru, broccoli și varza de Bruxelles.
  2. Semințele de in - au efect antiinflamator, datorită conținutului de acizi grași esențiali omega-3, B9, calciu, potasiu, magneziu și seleniu. Scad nivelul de colesterol, reduc durerile reumatice, previn apariția osteoporozei, combat stresul, stimulează imunitatea și au efect anticancerigen. Alte surse bogate în omega-3 sunt avocado, peștele gras (somon, hering, macrou, ton, sardine), uleiul de pește, uleiul de măsline, uleiul de cocos.
  3. Pepenele roșu - conține magneziu și potasiu, dar și foarte multă apă, una dintre cauzele care duce la apariția durerilor de cap fiind deshidratarea. Alte surse de alimente hidratante sunt castraveții, pepenele galben, grapefruitul, căpșunele.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: