Trei ceaiuri împotriva astmului
Astmul reprezintă o afecțiune cronică a plămânilor caracterizată prin tuse, apăsare în piept, lipsă de aer sau respirație șuierătoare.
Cauzele astmului sunt atribuite factorilor de mediu, poluării, expunerii la factorii alergeni, unele medicamente sau dezvoltarea necorespunzătoare a sistemului imuniar a persoanei în cauză.
Deși tratamentul astmului este unul de durată, care nu garantează vindecarea, există câteva infuzii de plante care ajută la calmarea simptomelor și rărirea crizelor de astm, respectiv:
- se amestecă 30g de coada-șoricelului, 10g frunze de mentă, 10g rădăcină de valeriană. Infuzia se prepară dintr-o linguriță de amestec la o cană cu apă fierbinte. După 15 minute de infuzat, se strecoară și se consumă. Se beau 2-3 căni pe zi;
- se face un amestec din părți egale (25g) de frunze de podbal, coada-șoricelului, flori de nalbă, flori de levănțică. Se beau 2-3 căni de decoct pe zi, la prepararea unui decoct folosindu-se o linguriță de amestec la o cană cu apă;
- se amestecă 15g de flori de ciuboțica-cucului, 10g rădăcină de ciuboțica-cucului, 30g frunze de podbal, 30g semințe de in. La prepararea unei infuzii se folosește o lingură și jumătate de amestec, la o cană cu apă fierbinte. Se consumă 2-3 căni zilnic.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro