Trei remedii cu zmeură

Stil de viaţă

Trei remedii cu zmeură

  • Trei remedii cu zmeură
   Trei remedii cu zmeură

   Trei remedii cu zmeură

Parfumată și delicioasă, zmeura este o gustare cu multiple beneficii asupra sănătății, fiind recomandată în numeroase afecțiuni, de la astenie până la cancer.

Compoziția chimică a fructelor relevă un conținut bogat de vitamine, minerale  și antioxidanți ușor asimilabile de către organism, fapt care determină o recuperare mai rapidă în urma unei afecțiuni.

Astăzi vă prezentăm trei remedii pe bază de zmeură, pentru următoarele afecțiuni:

 1. răgușeală, amigdalită, răceală, afecțiuni pulmonare - se face sirop de zmeură, astfel: zmeura se spală și se zdrobește, după care se stoarce cu ajutorul unui tifon. Sucul astfel obținut se omogenizează cu miere de albine bio sau organică în proporție de 3 pahare de miere la un pahar de suc și se lasă timp de 7 zile. Se administrează ca atare. Pentru afecțiunile menționate se iau 4-6 linguri zilnic;
 2. obezitate - se consumă peste 200 g de zmeură zilnic, cu o oră înainte de masă, pentru cât mai mult timp posibil. Zmeura nu se va combina cu îndulcitori de nici un fel, iar după administrare nu se va mânca nimic timp de o oră;
 3. ten gras, acnee - 2-4 linguri de zmeură se zdrobesc bine într-un recipient din sticlă, după care se adaugă o lingură de miere de albine și jumătate de linguriță de praf de scorțișoară și se omogenizează. Produsul obținut se întinde pe zona afectată și se lasă să acționeze timp de 30 de minute, după care se clătește cu apă călduță, urmat de un jet de apă rece, pentru stimularea circulației locale și a închiderii porilor.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: