Trei rețete de sucuri pentru detoxifierea organismului

Stil de viaţă

Trei rețete de sucuri pentru detoxifierea organismului

    • Trei rețete de sucuri pentru detoxifierea organismului
      Trei rețete de sucuri pentru detoxifierea organismului

      Trei rețete de sucuri pentru detoxifierea organismului

După o perioadă de excese alimentare, pentru a asigura buna funcționare a organismului, se recomandă a se ține o cură de detoxifiere, care, totodată, să refacă și să mențină sănătatea sistemului digestiv.

Prima dintre rețetele propuse conține un pahar de apă plată, 2 linguri de oțet din cidru de mere, 2 linguri de suc proaspăt de lămâie, o linguriță rasă de praf de sorțișoară, un praf de piper roșu măcinat sau ardei roșu pudră, 1-3 lingurțe de miere de albine bio sau organică. Ingredientele se amestecă, produsul astfel obținut fiind indicat a se consuma cu 20-30 de minute înainte de fiecare masă.

Această rețetă, care funcționează ca un supliment digestiv, topește grăsimile, ajută la scăderea în greutate, energizează organismul, fiind indicat și diabeticilor.

Oțetul din cidru de mere conține enzime, minerale, vitamine, aminoacizi esențiali, pectină, bacterii "bune", conține acid lactic, citric,malic dar și acid acetic care poate scădea cu până la 6% tensiunea arterială, ajutând totodată și la absorbția amidonului din cereale.

Lămâia contribuie la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, reglează PH-ul organismului fiind un aliment alcalin și este bogată în vitamina C, un antioxidant puternic care are rolul de a lupta împotriva radicalilor liberi.

Scorțișoara este un alt antioxidant puternic, care reglează cantitatea de zahăr din sânge, și nivelul de colesterol.

Pulberea de piper roșu menține sănătatea cardiovasculară, menține tensiunea arterială în limitele normale, are efect detoxifiant, ajutând la eliminarea toxinelor din organism, stimulează metabolismul, accelerează arderile, ajută la scăderea în greutate.

Mierea de albine este un antiinflamator, antiseptic, antioxidant natural binecunoscut, care menține sănătatea sistemului digestiv, fiind folosită la tratarea diareii, a indigestiei, a ulcerelor stomacale și gastroenteritelor.

*****

A doua rețetă revitalizează, tonifică, energizează organismul și curăță ficatul de toxine după numai o zi de cură. Pentru prepararea acestei rețete aveți nevoie de o ceașcă de suc natural (bio sau organic) de coacăze, sucul proaspăt stors de la 2-3 lămâi sau o linguriță de pudră de șofran, o ceașcă de apă plată, un cățel de usturoi zdrobit, o lingură de ulei de măsline extravirgin și un centimetru de rădăcină de ghimbir proaspăt ras pe răzătoarea mică. Toate ingredientele se amestecă într-un blender până când se omogenizează și se consumă pe stomacul gol, cu înghițituri mici. După ce amestecul a fost consumat în întregime se bea un pahar cu apă plată, iar la o oră se poate consuma ceai cald de plante.

Rețeta poate fi repetată până la 3 zile la rând, și se poate relua la fiecare schimbare de anotimp, sau după un exces alimentar. Înainte cu cel puțin 3 zile de a începe această rețetă, și pe toată perioada pe care o țineți, nu se vor consuma alcool și cafea, dar aportul de apă trebuie suplimentat, astfel încât să ajungă chiar la 2-3 litri pe zi.

Rețeta este contraindicată persoanelor care suferă de diabet pentru că poate reduce insulina cu 22%.

*****

Ce-a de-a treia rețetă spune că aveți neoie de 2 linguri de suc de lămâie (organică) proaspăt stoarsă, 2 linguri de sirop de arțar cât mai închis la culoare, o zecime de linguriță de piper roșu și un pahar de apă caldă plată sau filtrată. Ingredientele se amestecă și se consumă câte 6-12 astfel de limonade pe zi.

Cura durează 10 zile și maximum 40 de zile, și pe toată perioada acesteia nu se consumă nimic altceva. De asemenea, nu se consumă alcool, cafea, ceai, cola, miere de albine, nu se fumează. Se poate suplimenta consumul de apă și este permis ceaiul de mentă neîndulcit. Zilnic, înainte de a se bea limonada, se bea un litru de apă sărată.

Revenirea la alimentele solide se face treptat, pe parcursul a câtorva zile. În prima zi de după cură se beau 2.6 litri de suc de portocale pe parcursul unei zile, cu înghițituri mici, în cea de-a doua zi se bea suc de portocale dimineața și la prânz, iar după masă se mănâncă zeama strecurată de la o supă de legume. În ziua a treia se bea suc de portocale dimineața, la prânz supă de legume iar seara fructe și legume proaspete sau salată. În cea de-a patra zi se revine la revine la dieta normală, cu recomandarea ca zilnic, la micul dejun să se consume, în continuare, câte un pahar de limonadă, și, dacă este posibil, să se facă tranziția la dieta vegetariană.

Cura ajută la scăderea în greutate, la detoxifierea organismului și a colonului.

Deoarece această cură poate cauza probleme de sănătate pe termen lung, precum faptul că slăbește mușchii (inclusiv mușchii inimii), afectează rinichii și ficatul, este recomandat să aveți acordul medicului și să țineți acestă cură sub supraveghere medicală.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: