Uleiul esențial de tămâie – aplicații terapeutice externe
Binecunoscută pentru proprietățile sale calmante, liniștitoare, tămâia are și câteva aplicații terapeutice, grație efectelor sale cicatrizante, anticatarale, antidepresive, imunostimulatoare, antiinflamatoare, revitalizante, anticancerigene, dezinfectante, sedative și regenerante.
Vă prezentăm astăzi câteva metode de a folosi acest ulei parfumat pentru o stare de bine, respectiv:
- baie – dizolvați 10 picături de ulei esențial în gelul de duș sau pus direct în apa din cadă, după ce l-ați amestecat cu puțin ulei vegetal. Stați în apă 15-20 de minute, după care bagați-vă în pat. Această metodă dă rezultate bune în caz de insomnie, răceală, durere de cap, bronșită;
- inhalații – într-un bol cu apă fierbinte, puneți 10-15 picături de ulei esențial. Inspirați vaporii stând cu capul aplecat deasupra vasului, capul fiindu-vă acoperit cu un prosop gros. Stați 5-10 minute. Această metodă este eficientă pentru a decongestiona căile nazale;
- masaj – dizolvați 2-3 picături de ulei esențial în 5 ml de ulei de migdale, argan sau jojoba. Această metodă este recomandată pentru hidratarea intensă a pielii, piele îmbătrânită prematur, acnee, furuncule, cicatrici.
*Nu folosiți niciodată acest ulei esențial intern, fără a consulta în prealabil un medic specialist homeopat sau naturopat și fără a avea recomandarea acestuia!
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro