Urzici cu ciuperci și smântână

Multe persoane ocolesc urzicile, pentru că par greu de preparat, dar acest lucru nu este deloc adevărat. Prin urmare, vă propunem astăzi o rețetă delicioasă, care va fi gata într-un timp scurt.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3-4 mâini mari cu urzici tinere
  • 3 fire de ceapă verde tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi zdrobiți
  • 250-300 g de ciuperci brune tăiate felii
  • un sfert de pachet de unt gras
  • o lingură cu ulei de rapiță presat la rece
  • 2 linguri rase cu făină
  • un sfert de cană cu smântână pentru gătit
  • sare, boia și piper, după gust
  • o legătură de pătrunjel verde tocat mărunt.

Urzicile bine spălate se pun într-o oală cu apă clocotită, cu puțină sare, pentru 3-4 minute, după care se strecoară. Apa în care ați opărit urzicile o puteți păstra.

Tocați mărunt urzicile după ce s-au răcit.

Întrtr-o tigaie neaderentă puneți uleiul, untul, ceapa și usturoiul și sotați-le pentru câteva minute, până când ceapa se înmoaie puțin.

Adăugați atunci ciupercile, amestecând ocazional, până când acestea se rumenesc ușor.

Între timp, omogenizați într-un bol smântâna cu făina, după care asezonați amestecul cu sare, boia și piper.

Turnați apoi smântâna peste ciuperci și amestecați. Turnați, puțin câte puțin, aproximativ jumătate de cană cu apă, amestecând de fiecare dată.

Când sosul este îngroșat, adăugați urzicile, amestecați din nou și mai lăsați pe foc 2-3 minute.

Dacă vreți un sos mai subțire, mai adăugați puțină apă.

Asezonați cu sare, dacă mai este nevoie, adăugați pătrunjelul, amestecați și trageți vasul de pe foc.

Serviți tocănița caldă, ca atare, sau alături de mămăligă caldă.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie