Usturoi conservat în ulei
Cu un gust mai discret de usturoi, acesta poate fi folosit la fel ca și cel crud, dar fiind mai bine tolerat de persoanele cu hipotensiune sau cele cu un stomac sensibil.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2-3 căpățâni de usturoi organic, curățate
- câteva frunzulițe de mentă, cam 3-4 la fiecare borcan
- 1-2 felii de morcov la fiecare borcan
- oregano uscat, aproximativ jumătate de linguriță rasă la fiecare borcan
- ulei de măsline sau de floarea-soarelui presat la rece.
Usturoiul uscat se pune în borcănele împreună cu mirodeniile.
Deasupra se toarnă uleiul de măsline, se sigilează cu un capac și se dă în cămară.
După aproximativ 2-3 săptămâni, usturoiul poate fi consumat.
Uleiul nu trebuie aruncat, acesta fiind ideal pentru prepararea pastelor, salatelor, sosurilor sau pizzei!
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro