În cazul în care eu merg și cer sfat episcopului, dar neputința mea mă face să-l clevetesc, pentru că sunt tulburat de cele ce mi-a spus, ce să fac?

Dacă te-ai dus să ceri un sfat la un episcop al lui Dumnezeu, răspunsul vine de la Dumnezeu prin acel episcop. Dacă nu ți-a convenit, atunci să știi că pe Dumnezeu l-ai clevetit.

Dacă te-ai dus să ceri un sfat la un episcop al lui Dumnezeu, răspunsul vine de la Dumnezeu prin acel episcop. Dacă nu ți-a convenit, atunci să știi că pe Dumnezeu l-ai clevetit. Deci duceți-vă ca la omul pe care Dumnezeu îl ține acolo. Nu ne interesează faptele lui; nu ne interesează că bem vin dintr-un pahar de pământ sau de cristal, vinul e tot vin. Harul e har și nu pentru vrednicie stă el acolo, ci pentru harul pe care i l-a dat Dumnezeu, iar noi la harul acela trebuie să apelăm. Dumneata te duci să ceri un cuvânt de folos, să te salvezi, și mai rău te complici judecându-l. A judeca pe cineva, cu atât mai mult un cleric și cu atât mai mult un arhiereu, este foarte grav, pentru că acest arhiereu câte lucruri binecuvintează și salvează?! Îmi pare rău că sunteți stăpâniți de această temere față de mai-mari.

Citește alte articole despre: episcop, tulburare, sfat, judecată, clevetire, Dumnezeu, har, rău, stapanit, temere

De la același autor

Ultimele din categorie