O învățătură din Biserica primară susține că femeia să-și iubească bărbatul din momentul în care se căsătorește cu el sau din momentul în care îi aduce la cunoștință hotărârea de a-i fi soție. Este acest lucru adevărat?

Cred că da, odată ce a fost spus. Eu nu pot să-i neg adevărul, dar dacă cineva a trăit o experiență inversă și o mărturisește, eu cred că și aceea este adevărată.

Cred că da, odată ce a fost spus. Eu nu pot să-i neg adevărul, dar dacă cineva a trăit o experiență inversă și o mărturisește, eu cred că și aceea este adevărată. Și cred că vremurile s-au schimbat și că reacțiile și experiențele noastre se schimbă, dar ce este permanent rămâne permanent și nu se poate schimba cu vremea. Așa, de exemplu, Dumnezeu vine și rămâne în viața mea, în nunta mea, în realitatea mea și eu trebuie să-L chem oricât de modern aș fi. Domnul Însuși este modern și, mai nou, chiar postmodern! Nu vă speriați! Este cu noi de vreme ce încă mai cântăm „Cu noi este Dumnezeu“! Nu vă încurcați în propoziții, în fraze, în lecturi! Citiți, auziți, vorbiți, dar agățați-vă de Dumnezeu! El are o altă logică decât a noastră! La El și cu El totul e simplu. Numai în logica lui mai putem înțelege afirmații ca cele din întrebare. Să cerem de la El să dobândim „gândul“ Lui și vom înțelege. Sau, silindu-ne să împlinim poruncile Lui, ne vom trezi într-o bună zi că totul e altfel decât gândeam noi, că totul este posibil cu El și în El!

De la același autor

Ultimele din categorie