(Video) Asceza în era TikTok sau despre beneficiile postului informațional – dialog cu PS Atanasie de Bogdania

Interviu

(Video) Asceza în era TikTok sau despre beneficiile postului informațional – dialog cu PS Atanasie de Bogdania

De ce are creștinul de astăzi nevoie de post și abstinență de la tehnologie? Consumul de tehnologie ne fură timpul de calitate cu cei din jur, cu noi și mai ales cu Dumezeu. Astfel, postul ne oferă ocazii de a limita consumul de tehnologie și de a crește nivelul de conștientizare, ne oferă lecții de echilibru și disciplină, ne ajută să limităm timpul pe device-uri și să-l petrecem alături de cei din familie. 

Omul și tehnologia se modernizează în continuare, însă principiile și beneficiile postului se conformează și rămân aceleași indiferent de timp și spațiu. Acestea sunt doar câteva aspecte pe care le-am abordat într-un dialog cu Preasfințitul Atanasie de Bogdania, Arhiereu- Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Preasfinţitul Atanasie Rusnac s-a născut în 17 ianuarie 1982, la Chișinău, Republica Moldova, fiind primul dintre cei doi fii ai lui Eugen și Ala Rusnac. Din data de 12 octombrie 2010 deține cetățenia Română.

Vezi mai multe detalii biografice despre Preasfințitul Atanasie de Bogdania aici: https://doxologia.ro/preasfintitul-atanasie-de-bogdania