Lecție de viață și de religie cu un copil, pelerin la Sfânta Parascheva

13 Octombrie 2017 09:19 Anda Elena Pintilie Vocea pelerinului

Are 9 ani. Vorbește clar, coerent, frumos, complet – mai ceva ca un om mare! Andreea din Buzău este unul dintre pelerinii veniți la Iași, de ziua Sfintei Parascheva.

În rândul pelerinilor veniți zilele acestea la Iași sunt mulți copii, de la cele mai fragede vârste, până la adolescenți. Surprind răbdarea și voioșia lor, dorința de cunoaștere și bucuria unei noi aventuri. Surprinde și curajul părinților, de a petrece altfel – și atât de minunat! – timpul în familie. Nu e ușor să te așezi cu un prunc la închinare, când drumul spre Sfânta Parascheva durează câteva ore. Dar e o asumare și e o jertfă.

Andreea a venit cu familia de la Buzău. S-a învoit de la școală, dar promite că va recupera toate temele și lecțiile predate. Bonus, va avea ce spune colegilor. „O să le povestesc că a fost o excursie foarte frumoasă la Iași, unde am învățat multe lucruri despre religia creștin ortodoxă. Am venit ca să stau la rând la Sfânta Parascheva pentru a mă ruga pentru ei, dar și pentru familia mea, pentru prieteni și apropiați”.

Are 9 ani. Vorbește clar, coerent, frumos, complet – mai ceva ca un om mare. „Aștept momentul în care vom intra în curtea Catedralei, să ne închinăm la moaștele Sfintei Parascheva. Sfânta este un ajutor al lui Dumnezeu care ne dă sănătate, putere și multe lucruri frumoase în viață”, explică Andreea. Cuvintele îi sunt simple, dar sigure, calde și convingătoare. Și nu se lasă ispitită de pretextul copilăriei, pentru a renunța sau a amâna cele ce țin de suflet. De aceea și-a dorit atât de mult să fie pelerin. De aceea nu uită nicicând să mulțumească și să se roage. „E bine să ne rugăm, pentru a avea o viață frumoasă și pentru a ne bucura”, ne îndeamnă copila. Și-ar fi minunat să-i ascultăm sfatul, dacă vrem să ne regăsim liniștea și fericirile pe care atât de ușor le pierdem printre grijile de zi cu zi…

De la același autor

Ultimele din categorie