Zece remedii cu miere de albine împotriva tuberculozei
Tuberculoza este o boală infecțioasă periculoasă, care, nedepistată și netratată la timp, poate duce la pierderea capacității de muncă, invaliditate și deces.
Cele mai frecvente simptome a acestei boli sunt tusea, însoțită de mucus gros sau sânge, timp de 1-2 săptămâni, bătăi rapide ale inimii, gât mărit în volum, febră, frisoane, transpirație excesivă în timpul somnului, oboseală fizică și psihică, pierderea apetitului, scăderi bruște în greutate, dureri în piept și scăderi ale amplitudinii respirației.
Pe lângă tratamentul alopat recomandat de medicii specialiști și regimul de viață sănătos pe care pacientul este bine să îl urmeze, ca adjuvant, pentru a grăbi procesul de vindecare, puteți face și una dintre următoarele cure cu miere de albine (bio sau organică) și plante.
Remediul 1: Se amestecă 1 kg de miere de albine cu o lingură de semințe de urzică și un pahar cu sâmburi de nucă pisați.
Se ia câte o linguriță de 4 ori pe zi, timp de cel puțin 2, 3 luni.
Remediul 2: Se pisează, în părți egale, flori de sunătoare, fierea pământului (ghintură) și podbal. Se cerne amestecul, după care se adaugă 500 g de miere de albine.
Se ia câte o lingură, de 3 ori pe zi.
Remediul 3: Se pun la fiert patru rădăcini de pătlagină tăiate mărunt, în 800 ml de apă. După ce a dat în câteva clocote bune, se adaugă, cu 7 minute înainte de a se lua de pe foc, 4 linguri de frunze de pătlagină verde. Decoctul se strecoară, iar după ce se răcește se îndulcește cu 500 g de miere de albine.
Remediul 4: Se prepară următoarea compoziție: 100 g de miere de albine, 100 g de unt, 100 g de untură de porc sau de gâscă și 15 ml de suc de Aloe Vera (se poate folosi suc proaspăt obținut de la plante mai bătrâne de 3 ani sau pliculețe cu suc de Aloe de la magazinele naturiste). Ingredientele se pun pe o baie de aburi și se amestecă continuu până se omogenizează complet, dar nu se lasă să ajungă la punctul de fierbere, pentru a nu se distruge toate proprietățile curative.
Se va administra o linguriță din acest produs, împreună cu un pahar de lapte dulce cald, dimineața și seara.
Remediul 5: Se poate administra un produs obținut din amestecul a 30 g de propolis la 50 g de miere de albine de tei sau polifloră de munte.
Se ia câte o lingură de 4 ori pe zi, cu 20 de minute înainte de masă.
Remediul 6: Se prepară următoarea compoziție: se dau prin mașina de tocat 5 lămâi, fără sâmburi și se pune într-un borcan mare jumătate din această compoziție, apoi se adaugă 10 ouă de găină (recomandat este să fie de la găini crescute la curte). Cealaltă jumătate de cantitate de lămâi se va amesteca cu 300 g de plantă de Aloe Vera tocată mărunt și cu 500 g de miere de albine și se va pune în borcan. Peste aceată compoziție se va adăuga alcool (coniac sau vin ars) până ce va depăși cu 2 degete compoziția. Se acoperă și se lasă la macerat într-un loc întunecos și răcoros timp de 9 zile, după care se strecoară prin tifon, iar sucul rezultat se amestecă cu lămâile și ouăle, peste care se adaugă 300 g de usturoi pisat ca pentru mujdei, și se mai lasă la macerat încă 24 de ore.
Se va admnistra astfel: în prima zi câte o linguriță de 3 ori pe zi, a doua zi câte o lingură, iar apoi câte 25 ml zilnic.
Remediul 7: La un borcan de miere de albine poliflora de 800 g se adaugă 3-4 rădăcini de hrean ras mărunt și se amestecă foarte bine.
Se administrează câte o lingură de două ori pe zi, seara și dimineața.
Remediul 8: Aveți nevoie de 400 g unt de casă, 400 ml ulei de ricin, 4 ouă proaspete, 400 g zahar pudră, 400 g miere de albine de salcâm, o lămâie, 50 g cacao, 1/2 sticluță de rom, 3 batoane vanilie. Se amestecă zahărul cu ouăle și mierea și se freacă până se obține o pastă omogenă, apoi se pune o linguriță de unt și se freacă bine, apoi una de untură, și așa, alternativ, până se termină untul și untura. Spre sfârșit, se pun cacao, vanilia și romul. Se mai pune coaja de lămâie rasă și jumătate din zeama de lămâie.
Se administrează, luându-se din două în două ore câte o linguriță, în prima săptămână, apoi se mărește doza, la o lingură din două în două ore. Pe timpul nopții se face pauză. Tratamentul se continuie până la vindecare.
Remediul 9: Aveți nevoie de 3 pungi de plastic mari, pline, cu frunze de pătlagină proaspăt culese, care se spală, se taie codițele, se pun la fiert, la foc mic, acoperit cu capac. Când se înmoaie, se strivesc, se amestecă cu 2 kg morcov curățat și dat prin răzătoare. Când și morcovul este fiert bine, se adaugă 2 kg miere de albine, și se mai fierbe totul câteva minute. Se pune în borcane de 800 g, obținându-se astfel în jur de 6-7 borcane.
În primele două zile se administrează 3 lingurițe pe zi, apoi se crește doza, la 3 linguri pe zi.
Remediul 10: Amestecați 1 linguriță de suc de mentă, miere de albine, 2 lingurițe de oțet și 1 cană de suc de morcov.
Administrați acest remediu de 3 ori pe zi.
IMPORTANT! Consultați medicul înainte de a începe oricare dintre aceste remedii pentru a vă asigura că nu există interacțiuni cu medicamentele prescrise și că nu aveți alergii la nici unul dintre ingrediente.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Trei remedii naturale în caz de faringită
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro