Apiterapia în osteoporoză

Boala se caracterizează prin decalcifierea treptată a oaselor, mărirea găurilor din ţesuturile spongioase, subţierea stratului acoperitor de cartilagii şi scăderea densităţii oaselor din organism, ceea ce duce, uşor, la fracturi de şold, coaste, mâini, picioare şi coloană vertebrală, uneori chiar după un simplu strănut.

Din produsele apicole, cele mai importante pentru tratarea acestei afecțiuni sunt lăptişorul de matcă (pentru femei) şi apilarnilul (pentru bărbaţi), care stopează decalcifierea oaselor, tonifică, energizează şi întinereşte ţesuturile.
La ambele sexe sunt eficiente melitele din 500 g miere de albine, cu un amestec din muguri proaspeţi de coacăz-negru, frasin, mălin, mesteacăn, zmeur şi măr (câte 70 g din fiecare), având efecte în distrugerea microbilor şi dinamizarea organismului.

Dacă mugurii sunt uscaţi se foloseşte 1 kg miere de albine, iar după macerare se consumă câte o linguriţă de 3 ori pe zi.

Un alt preparat se obţine din miere de albine cu propolis, polen şi fructe de cătină albă, din care se iau 3 linguriţe pe zi.

(Prof. univ. dr. Constantin Milică – Medicina Naturistă. Tainele sănătății, tinereții și frumuseții, vol. 2)

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie