Apiterapia recomandată în tuse
Apiterapia este o terapie naturală care folosește produsele stupului pentru a tratata numeroase boli, dar și pentru a menține sănătatea organismului și a preveni apariția bolilor.
Apiterapia indică:
- Miere de albine (4 linguri), amestecată cu unt (4 linguri) şi alcool 30º (100 ml), din care se ia o lingură dimineaţa, pe nemâncate.
- Miere de albine (50 g miere zaharisită) în lapte dulce fiert (250 ml) şi un gălbenuş de ou proaspăt, care se bea cu înghiţituri mici, în 3 reprize pe zi.
- Melită din 150 g miere de albine cu 3 linguri de oţet de mere şi o linguriţă suc de aloe; se iau câte 2 linguriţe de 3 ori pe zi, înainte de mese.
- Melită cu lămâie (100 g miere de salcâm sau de conifere şi zeama unei lămâi) din care se iau câte 6 linguriţe pe zi, având efecte antitusive, expectorante, sedative şi antiinflamatoare.
- Melită cu miere (50-70 g) + extracte de ciuboţica-cucului (Primula officinalis), nalbă de pădure (Malva silvestris), lichen de piatră (Cetraria islandica) şi scai vânăt (Eryngium planum).
- Sirop de propolis (o linguriţă propolis mărunţit se fierbe la foc mic în 250 ml apă, până scade la jumătate); se strecoară, se îndulceşte cu 2 linguri de miere de salcâm sau tei şi se iau câte 3 linguriţe pe zi.
- Tinctură de propolis (60 g la 200 ml alcool 70º), din care se iau 15-30 de picături de 3 ori pe zi, înainte de mese.
*Propolis mărunţit (o linguriţă la 250 ml apă) se fierbe până scade la jumătate, se îndulceşte cu 2 linguri de miere şi se iau câte 3 linguriţe pe zi.
Viață sănătoasă și tinerețe prelungită prin medicină naturistă, vol. 1.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro